Aromaterapimassage

För dig som vill ha en härlig massage med välgörande eteriska oljor!

Stress och spänningar behandlas med stor framgång. Kraften från de eteriska oljorna tillsammans med en lugn och mjuk massage, balanserar både kropp och själ.

De eteriska oljorna har både doft och läkande egenskaper. Oljor förekommer i en mängd olika växter och utvinns ur frön, bark, blommor, trä, rötter eller kåda beroende på typen av växt. De har många egenskaper, och kan vara uppiggande, balanserande eller avslappnande, de är också antiseptiska och bakteriedödande.

Massage ökar blod- och lymfcirkulationen, vilket medför bättre närings- och syretillförsel till kroppens organ och muskler, samt ökar utsöndringen av slaggprodukter. Massage löser upp spänningar i muskulaturen som uppkommit på grund av dålig arbetsställning, överansträngning, stress, oro, ilska. Stress och påfrestningar är källa till sjukdomar.

”I aromaterapi används eteriska oljor från växter för att hjälpa oss att bevara hälsa och vitalitet, stödja kroppens egen självläkningsförmåga, öka känslan av avslappning och välbefinnande samt skapa balans mellan kropp och själ.”
Susanne Ullmark – Aroma Institutet, Gävle

  • Aromaterapimassage är en skön avslappnande massageform och det bästa sättet att tillgodogöra sig de eteriska oljornas verkan.
  • Aromamassage är avslappnande fysiskt och psykiskt. Den är bra vid stress och stressrelaterade tillstånd såsom; lindrig huvudvärk, sömnproblem, PMS och muskelspänningar.
  • Aromamassage ger ofta en känsla av välbefinnande. Får kroppen/personen att slappna av och ger ökad kroppsmedvetenhet vilket leder till förbättrad själslig styrka, känslomässig balans och mental ro.
  • Aromamassagen har en utrensande effekt på kroppen och påverkar cirkulationen. Den kan stärka immunförsvaret.
  • Aromamassagens effekter kan förstärkas av de eteriska oljorna. Du kan hjälpa/lindra lättare problem i andningsvägarna, matsmältningen, hudproblem, muskelvärk mm.
  • Aromaterapimassage har en djupgående, balanserande verkan.

Det tar mellan 20 och 70 min för en eterisk olja att nå blodomloppet via huden.